Videolla Ville kertoo pinnoituksesta

Tiilikaton pesu ja pinnoitus laskuri
Laske hinta omakotitalon tiilikaton pesemiselle ja pinnoitukselle. Näet hinnan suoraan antamiesi tietojen perusteella. Voit klikata hintaerittelyn ja tallentaa tiedoston. Mikäli kiinnostuit urakasta paina Tilaa tästä. Soitamme tilauksen jälkeen ja tarkistamme urakan sisällön. Voit silloin myös ilmoittaa lisätarpeista.

 
Total 1.

Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Tiilikaton pesu ja pinnoitus tulisi suorittaa noin kymmenen vuoden välein.
Katon puhtaana pitäminen ja sen säännöllinen pinnoittaminen ehkäisee pakkasrapautumista ja sammaloitumista. Tiilikate säännöllisesti huollettuna kestää sukupolvelta toiselle.

Sammaleen ja muun kasvuston kertyminen katolle on jo merkki siitä, että katto vaatii muutakin kuin pelkän pesun. Pelkkä korkeapainepesu antaa katolle vain hetkellisesti kauniin ulkonäön, mutta siinä kasvanut sammal kertoi jo omaa kieltänsä katon huokoisuudesta ja siitä että se on epäpuhtauksille oiva kasvualusta. Katto voidaan pesun jälkeen maalata tai pinnoittaa värittömällä pinnoitteella.

Markkinoilla on monenlaisia pinnoitteita mutta yleensä tiilikaton pinnoituksesta puhuttaessa tarkoitetaan tiilikaton maalausta.
Mikäli tiilikatto pinnoitetaan värillisellä pinnoitteella eli maalilla, näyttää katto käsittelyn jälkeen miltei uudelta. Värillisen pinnoitteen etuna on myös se, että katon väriä on mahdollista vaihtaa ilman kallista kattoremonttia.

Tiilikattomaali levitetään huolellisen pesun ja esikäsittelyn jälkeen korkeapaineruiskulla tiilen pinnalle, jolloin maali tunkeutuu kaikkiin mahdollisiin väleihin muodostaen tiilikatolle kauniin ja kestävän vettä ja likaa hylkivän pinnan.
Tiilikattoa maalatessa on mahdollisuus maalata myös piipunpellit ja muut katolla olevat komponentit samalla värillä.

Mikäli kattotiilet eivät ole vielä kovin vanhat tai vanhahko ulkonäkö miellyttää asukasta, on ne mahdollisuus pesun jälkeen pinnoittaa myös värittömällä pinnoitteella. Tässä tapauksessa katon ulkonäkö ei muutu, mutta tiilet saavat huokoisen pintansa sijaan tiiviin vettä ja likaa hylkivän pinnan. Väritön pinnoite suihkutetaan tiilen pinnalle matalapaineruiskulla.

Fiksupinta oy käyttää tiilikaton pinnoituksessa laadukkaita Novopaintin ammattilaistuotteita.

Peltikaton pesu ja maalaus

Peltikatto on kestävä materiaali mutta sekään ei kestä ikuisesti. Oikein huollettuna, pestynä ja maalattuna voit pidentää peltikaton käyttöikää kymmenillä vuosilla. Katon säännöllinen pesu ja huoltomaalaus noin kymmenen vuoden välein voi antaa katollesi jopa 50 vuoden käyttöiän.Peltikaton pesu ei ole rakettitiedettä mutta normaalit kotikäyttöön tarkoitetut painepesurit eivät vesi- ja painemääriltään ole ammattilaistasoa joten katon pesuun voi helposti tuhraantua useampi päivä kallista aikaa. Lisäksi jyrkät katot ovat vaarallisia tavan tallaajalle ilman asianmukaisia suojavarusteita. Fiksupinta Oy puhdistaa kattosi nopeasti ja turvallisesti.

Korkeapainepesurilla työn suorittaminen sujuu vaivatta ja on edullinen mutta tarpeellinen huoltotoimenpide kiinteistölle.

Joskus pelkkä pesu ei riitä, vaan peltikatto on päässyt huonoon kuntoon ja mahdollisesti ruostettakin on alkanut kertymään. Peltikaton huoltomaalauksen pohjatyö on katon huolellinen pesu. Mahdolliset ruostekohdat käydään läpi siten, että irtonainen ruoste poistetaan mekaanisesti ja sen jälkeen käsitellään ruosteenestopohjamaalilla. Peltikate maalataan normaalissa huoltomaalauksessa kahteen kertaan korkeapaineruiskulla.

Peltikattosi huoltomaalausprojektin tuloksena syntyy toiminnallisuudeltaan uudenveroinen katto. Lopputulos myös näyttää hyvältä. Se on merkittävää etenkin niissä taloissa, joissa on jyrkkä katto, joka on iso osa kotisi julkisivua.